diumenge, 29 d’abril del 2012

Mosquiter comú (Phylloscopus collybita)

Doncs ja ho veieu; passem de les grues, unes aus enormes, a un dels ocells més menuts que podem observar per aquí, el mosquiter comú (Phylloscopus collybita). Es tracta d'un ocell força abundant, que jo he pogut observar en una gran varietat d'hàbitats. I aquestes fotos en són una petita mostra, d'aquesta diversitat. La primera foto que us mostro, per exemple, va ser feta en una zona semi-boscosa de la comarca d'Osona. Una visita inesperada, doncs jo estava intentant fotografiar unes altres espècies, i el mosquiter es va presentar per sorpresa. Però va ser vist i no vist! Els mosquiters, com la majoria d'ocells de mida petita, són molt inquiets; no paren ni un segon al mateix lloc. Sembla que visquin amb un neguit constant, i a qualsevol hora del dia busquen incansables petits insectes per omplir el pap.




Un altre lloc on fàcilment podem veure evolucionar els mosquiters és a la vora dels rius. Des d'alguna canya o branca propera al curs del riu pesquen, fent curtes i ràpides volades, tota mena d'insectes o larves que floten sobre l'aigua, empeses riu avall. És sorprenent veure'ls pescar d'aquesta manera, ja que hi tenen una habilitat extraordinària!
Les següents fotografies són fetes al riu Ripoll, on en Xavi Albiac i jo vam disfrutar enormement de l'anar i venir d'aquests sacs de nervis. Ens va fer molta gràcia observar com a base de sucar repetidament el bec dintre l'aigua els quedava el tupè remullat, a causa d'utilitzar aquesta tècnica de pesca...








Aquestes dues són fetes a la menjadora que tinc a casa, on de tant en tant també apareixen, tot i que no s'aturen pas a menjar; simplement estan de pas...




I a continuació, un parell de fotos més d'una altra sessió a la vora del riu Ripoll, amb en Xavi.













La foto que us mostro a continuació va ser feta al Delta de l'Ebre, des d'un dels nombrosos observatoris que hi podem trobar. Em va fer gràcia la composició resultant d'intentar encabir a la mateixa imatge el petit mosquiter sobre l'estaca i el cames-llargues que passava pel fons. 




I ja per tancar l'entrada, us deixo amb aquest mosquiteret, observant l'horitzó des del cim d'una canya. Salut i a reveure!


5 comentaris:

  1. Hola amigo, menuda serie del Mosquitero, sin lugar a duda sin desperdicio alguno, como siempre un trabajo impecable, te felicito.

    Un abrazo.

    ResponElimina
  2. Ei Roger, ja has agafat la marxa!!, mola. serie molt completa d' aquest menut, i varietat de llocs , i fons, m' agraden, a mes n'hi ha moltes i bones, jo potser en tinc un parell, enhorabona.
    salut i força

    ResponElimina
  3. Quina meravella de fotos del mosquiter,precioses company enhorabona.

    ResponElimina
  4. Eiii!!! Que bones!!!! i quins records!!! La qualitat de totes les fotos és boníssima...com sempre. Si em permets et diré que la que més m'agrada a mi és la primera, tant per la llum com per la composició de la foto amb l'ocell desplaçat i el fons tan net. com et diu en Pepo has agafat el ritme, així ho disfrutarem tots!! Abraçades i petons a tota la família, reparteix-los segons convingui ;-)

    ResponElimina
  5. Guau, que bonics que són tots aquests mosquiters! Les fotografies tenen una qualitat excel·lent i se'ls pot apreciar des de totes les perspectives! Felicitats!!! Emili i Carme

    ResponElimina