dijous, 6 d’octubre del 2011

El blauet, la joia dels nostres rius

Ahir, el meu amic i company de fatigues Xavier Albiac i jo, vam donar per començada la temporada d'hivern, fotogràficament parlant. I vam engegar el "curs" amb un dels ocells que més il.lusió m'ha fet tenir davant del visor de la càmera cada vegada que l'he aconseguit fotografiar. Em sembla que a en Xavi li passa el mateix... Parlo del blauet (Alcedo atthis), potser l'ocell més bonic que veiem per les nostres contrades, i que habita els nostres rius, omplint-los de vida amb els seus colors, els seus veloços vols, i els seus reclams.
Abans de mostrar les fotografies fetes ahir, i per tal de mantenir una certa cronologia al llarg de l'entrada, començaré exposant les fotos que vaig aconseguir fer-l'hi l'hivern passat, que va ser el primer cop que vam poder retratar-lo, i per a nosaltres va ser molt especial. Ens va costar trobar el lloc i la manera, ja que volíem retratar-lo en el seu ambient, al seu aire, i sense atreure'l amb esquer (és molt habitual atreure els blauets amb peix viu); i quan finalment ho vam aconseguir, l'alegria va ser immensa! Vam poder fer unes quantes sessions, i vam disfrutar com criatures, ja que el blauet en qüestió es va mostrar molt col.laborador. Aquestes fotos en són una mostra.
Si les voleu veure més grans i amb millor qualitat, feu-hi clic a sobre!





Al lloc on el vam fotografiar hi abundaven els crancs de riu, i aquest mascle adult se'n feia uns tips. De vegades n'agafava de tant grans que semblava impossible que se'ls pogués empassar... però i tant, si ho feia! Els estovava una mica donant-los uns quants cops contra la canya i... cap a dins!



De tant en tant, entre cranc i cranc, tot relaxat, es dedicava a fer tota mena d'estiraments, i a arreglar-se el plumatge. Els blauets hi dediquen llargues estones a aquesta activitat, ja que per a ells, que es passen el dia capbussant-se a l'aigua, mantenir un plumatge en condicions és vital. Aquestes són algunes de les posturetes que vam poder observar:








I encara quatre fotos més d'aquelles primeres i inoblidables sessions:





Les següents fotografies ja són de les que vam fer ahir. En aquest cas, la nostra protagonista fou una femella joveneta. Vam tornar a disfrutar molt, ja que l'emoció de tenir al davant aquesta petita joia és indescriptible. Espero que veient les fotografies us en pogueu fer una idea.


 
 



I de moment, això és tot! Si al llarg d'aquesta tardor i hivern tornem a fer alguna sessió amb els blauets, aquí en mostraré els resultats. Salut!

11 comentaris:

  1. Eiii Roger!!! Quina passada, quina qualitat que gastes!! A la pantalla de la càmera ja es veien molt bé però aquí es disfruten molt més, quasi tant com quan les feiem, mira que ens han fet disfrutar aquest parell. A veure si el proper dia tenim la mateixa sort.
    Una abraçada

    ResponElimina
  2. Quina enveja em feu. El he vist 3 vegades passant com una fletxa pels rius d'aquí, però encara no he pogut localitzar les seves pertxes. I li tinc unes ganeeeeeeeeeeees.
    Molt bones les fotos, i disculpa el meu català, que el tinc una mica oblidat. Salut.

    ResponElimina
  3. Magníficas imagens! Um trabalho de mestre!
    Beijo carinhoso.

    ResponElimina
  4. Hola Roger¡¡¡¡
    Bellisimo book le has hecho al martín me quedo con todas ellas.
    Besos Cris

    ResponElimina
  5. Hola compañero en grande son la hostia que lo disfruteis todo lo que podais, un forta abrazada fins aviat

    ResponElimina
  6. Com haureu disfrutat fen-li al blavet i blavera estes magnifiques fotos,tot un goig per als sentits.Una abraçada

    ResponElimina
  7. Hola, Great photos of this beautiful bird !!

    ResponElimina
  8. La penúltima treu el singlot. Branca i blauet tenen la mateixa postura, els mateixos tons, tot igual sobre el fons verd.
    Totes les fotografies són espectaculars, però la penúltima... uf.
    Enhorabona.

    ResponElimina
  9. Hola company !!!!!!!!. Ara si que si, t'has lluït amb aquest explendid repertori del blauet, només havia vist les que vas pujar a FN però aquí hi ha material per gaudir una bona estona, et felicito Roger, bon treball.
    Havera si surto i faig alguna cosa en condicions ja que estic més parat que un cargol davant d'un mirall, ho tinc tot abandonat, el blog, FN ........ ja me animaré.
    Xavi va comenta això de FN .......... , ja en parlarem.
    Una abraçada company i fins aviat

    ResponElimina
  10. Hola Roger, ya te tengo por aquí fichado, menuda entrada de este Martín que tanto y tanto a todos nos gusta, que pasada, que fotos, impresionante, te felicito y ya tienes otro seguidor más y derecho a mi lista de blog. Un saludo.

    ResponElimina
  11. Hola Roger, tienes un buén archivo de esta especie que tal como comentas és una joya de nuestra avifauna y que bién merece dedicar tiempo a fotografiarla en condiciones . Particularmente tengo fotos malillas de Martín pescador y és que nunca he encontrado el momento de poder trabajarla ... ni el lugar pués hace unos días fuí a una zona donde recordaba y tenía pensado hacerla pero ya se ha fastidiado ... así que habrá que seguir buscando .
    Felicidades por los ratos pasados y por el gran repertorio de imágenes de calidad que tienes.
    Un abrazo.

    ResponElimina